We use cookies to ensure that we give you the best possible experience on our website - read more or close this message

Benadering van de jachthaven

De Martello-toren op Langney Point dient nu als een baken met een Xenon-lamp (Fl (3).15s12m7M) ter indicatie van de jachthaven. 

Een veilig-watermarkering (LFl.10s) op Breedte 50° 47'.37N Lengte 000°20'.81E markeert het begin van het toegangskanaal. Zodra u arriveert bij de veilig-watermarkering dient u de jachthaven op te roepen op VHF-kanaal 17. Aan de zeezijde van de golbrekeringang, is het kanaal voorzien van boeien met twee groene markeringen op stuurboord. Deze twee groene markeringen (Fl.G.3s & Fl.G.5s) duiden de tijdelijke vaargeul aan en deze dient u te volgen, aan Peveseybay zijde ligt een wrak uit de tweede wereld oorlog welke bij laagwater zichtbaar is(een wrak uit de Tweede Wereldoorlog aan, zichtbaar bij LW Springs.) Het is belangrijk om binnen de witte sector van het eenpunts geleidelicht (Dir.Fl.WRG5s4m1M) te blijven, dat binnenleidt op 258' true (261'magnetic 2002). Als het geleidelicht rood is, draait u naar stuurboord om weer in de witte sector te komen; bij groen, draait u naar bakboord. Passeer tussen de golfbrekers gemarkeerd met lampen Fl(4)R12s3m6M (bakboord) en FlG5s3m6M (stuurboord) waarbij u van de geleidelijn afraakt, en begeef u naar de kanaalsluizen zodra u de verkeerssignalen van de sluizen duidelijk kunt waarnemen. Vaar door het kanaal met de boeien en de Outer Harbour (delen hiervan komen droog te staan bij eb) en houd u hierbij aan de snelheid van 5 knopen.


Sluisprocedure Sovereign Harbour

  • Zodra u de getijdehaven binnenkomt, zijn de dubbele 50m-sluizen van de jachthaven duidelijk zichtbaar
  • De twee sluizen zijn 24 uur per dag in werking en sluiten op het hele en het halve uur
  • Controleer VHF-kanaal 17 voor berichten over de status van de sluizen en informatie over navigatie.
  • Houd u altijd aan de verkeerssignalen van de sluizen
  • Volg de aanwijzingen van de sluiswachter
  • Nader de sluizen met stootkussens aangebracht aan elke zijde van uw vaartuigen en met aanmeerlijnen in gereedheid
  • Meer zover mogelijk naar voren aan in de sluis, of langs andere vaartuigen. Zodra u stilligt, schakelt u uw motoren en radar uit.
  • Help anderen aan te meren naast u.
  • Een sluiswachter zal u aan boord begroeten, de basisgegevens van uw vaartuig opnemen en u een geschikte ligplaats toewijzen. (Zodra u stilligt op uw ligplaats, belt u het jachthavenkantoor om u aan te melden.THIS IS NOT IN PRACTICE) 

Volgorde sluislicht
Rood
- vaartuigen mogen niet doorvaren - Vaartuigen die de sluis binnenvaren, dienen bij te draaien of voorrang te geven aan uitvarende vaartuigen
Groen - vaartuigen mogen de sluis binnenvaren
Groen/wit/groen - voorzichtig

Vaartuigen mogen uitsluitend doorvaren als zij hiertoe specifieke instructies hebben ontvangen.