We use cookies to ensure that we give you the best possible experience on our website - read more or close this message

Benadering van de jachthaven

Als u de jachthaven van Brighton nadert, meld u dan op VHF-kanaal 80 of bel 01273 819919. Neem ook contact op met de jachthaven of de kustwacht (telefoon 02392 552 100) voor eventuele actuele berichten van de admiraliteit aan varenden.

De ingang naar de jachthaven ligt tussen de oostelijke en westelijke golfbrekers. De ingang wordt jaarlijks gedregd tot 2.0 m. C.D. Door stormen kan er zich zand ophopen, waardoor er zuidelijk en oostelijk van de oostelijke golfbreker een zandbank kan ontstaan. In het toegangskanaal kan golfslag ontstaan. Neem voor actuele informatie contact op met het jachthavenkantoor. Het kanaal is voorzien van boeien met rode en groene markeringen. Als u vanuit het westen nadert, neem het uiteinde van de westelijke golfbreker dan met een ruime boog om uitgaand verkeer te vermijden.

Communicatie
Een 24-uurs radiowacht (oproepsignaal 'Brighton Marina') wordt onderhouden op VHF-kanaal 80.

's Nachts arriveren
's Nacht kunnen de lichten van de golfbrekers verdwijnen in het algemene achtergrondlicht, hoewel er een krachtige lamp is aangebracht op de Sectorverlichting (Gp Fl W&R4 om de 20 seconden).

Slecht zicht
Als het zicht bij de jachthaveningang minder dan 1000 meter bedraagt, wordt de misthoorn (twee om de 30 seconden) op het zuidelijke uiteinde van de westelijke golfbreker geactiveerd.

Jachthavenreceptie
Vaartuigen die de jachthaven van Brighton aandoen, dienen zich te melden op kanaal 80 voor toewijzing van een ligplaats. Bezoekers kunnen zich ook naar pontons 10 en 11 begeven en contact opnemen met de jachthavenreceptie, die zich op de eerste verdieping van de West Jetty bevindt. Personeel van de jachthaven zal u vervolgens een ligplaats toewijzen. Tijdens de zomermaanden en in drukke perioden is er jachthavenpersoneel aanwezig in het kantoor in het bezoekersgedeelte. Dit personeel zal u naar uw ligplaats leiden.